Trochę inny omlet, ale bardzo smaczny. No, przynajmniej dla nas 😀

Składniki dla 3 osób:

Duża patelnia

5 jajek

1 łyżka śmietany lub jogurtu

1/4 małej łyżeczki soli

szczypta pieprzu

2/3 łodyżki szczypiorku (pokroić)

1 pełna duża łyżka oleju rzepakowego do smażenia

Nadzienie do posmarowania:

1/2 puszki kukurydzy w zalewie

1 łyżka majonezu

1 łyżka jogurtu

1/4 małej łyżeczki przyprawy curry

Wszystko blendujemy na jednolitą masę i smarujemy gotowy omlet

Przygotowanie omletu:

Do miseczki wbijam całe jajka, dodaj śmietanę, szczypior i przyprawy. Lekko mieszam i wlewam na patelnię z rozgrzanym olejem. Przykrywam patelnią i smaż pod przykryciem ok 3 minuty. Następnie delikatnie dużą łopatką a nawet dwoma odwracam omlet na drugą stronę i pod przykryciem trzymam go jeszcze ze 2 minuty. Ściągam na talerz i smaruję naszym kukurydzianym nadzieniem. Wypróbujcie, smacznego!

 

Share:
Written by omatulu!
O matulu! Mama, żona i nauczycielka. Zwykła-niezwykła, jak każda kobieta i jak każda matka.